Кіровоградський виш розробив сільськогосподарське ноу-хау (ФОТО)

14.11.2017 11:22
image

В обласному центрі впроваджуватимуть проект у сфері машинобудування, який розробив Центральноукраїнський національний технічний університет. Відповідну тристоронню угоду уклали Кіровоградська ОДА, ПП  «Астарта Груп»  та ЦНТУ сьогодні, 14 листопада, інформує DOZOR.

За словами заступника голови ОДА Андрія Коломійцева, спочатку комісія ОДА на конкурсі відбирала заяви від підприємств щодо вдосконалення того чи іншого механізму.

«Першою пілотною заявкою була заява від  «Астарта Груп»   про розробку причіпного пристрою бункеру для накопичення та перевантажування зерна. Потім ми відбирали розробника такого механізму від наукових установ. Найкращим виявилася роробка від ЦНТУ, який запропонував найкраще технічне рішення. На впровадження розробки університету виділилять 50 тисяч гривень», - зазначив Коломійцев.
«Рівень сільгоспмашинобудування в нас знаходиться не на найвищому рівні. Звісно, ми користуємося наробками іноземних компаній. Але у нашому випадку ми доробили нашу вітчизняну машину своїми силами не гірше, ніж у машин закордоном. Зараз проект вже успішно проваджується», - каже директор підприємства  ПП  «Астарта Груп» Сергій Будак.

За словами Сергія Будака, наразі вони замовили три екземпляри причіпного пристрою, яке розробили науковці вишу. Зараз усі пристрої працюють без перебоїв.

«Це позитивний приклад того, що ми можемо розвивати науку та виробництво», - зазначив проректор з наукової роботи ЦНТУ Олександр Левченко.
«На перший погляд це дуже проста річ. Але цей пристрій пройшов дослідження, були проведені розрахунки і багато іншого. Це приклад надійної конструкції», - констатує ректор ЦНТУ Михайло Черновол.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3548