×
 
 
Кіровоградський сквер біля «Мелодії»:
забудова чи реконструкція?
У невеличкому сквері біля зупинки громадського транспорту навпроти магазину «Мелодія» на Великій Перспективній металевий каркас, зведений кілька років тому для будівництва магазину, перетворився у павільйон. У міськраді запевняють, що територія не є зеленою зоною і все законно, а власники павільйону стверджують, що будівництвом зробили добру справу й анонсують «реконструкцію скверу».
Головний архітектор Кіровограда, начальник управління містобудування та архітектури міськради Вадим Мездрін зазначає, що за генпланом дана ділянка є зоною громадської забудови. Тобто там можуть бути як зелені насадження, так і споруди.

За словами посадовця, раніше до міськради надходив проект будівництва на цьому місці двоповерхового торгового центру.

«До нас зверталися декілька разів і хотіли збудувати двоповерховий торговий центр на усі 300 кв. м. Ми тоді запропонували винести ескіз на містобудівну раду та узгодити у відділі охорони культурної спадщини, тому що поруч пам'ятник архітектури, та і вулиця Велика Перспективна теж у реєстрі. Очевидно, що у них нічого не вийшло»
 
Вадим Мездрін
начальник управління містобудування та архітектури міської ради
Зараз земельна ділянка знаходиться в оренді в приватних руках. Кілька років тому договір оренди на 300 кв. м. (половину скверу) викупив у попереднього орендаря підприємець Дмитро Швець. Демонструючи документи, що підтверджують законність будівництва, повідомляє, що має намір «реконструювати сквер».
«Коли майже зробили офіс, з'явилася думка провести усю територію до ладу. Я для себе вирішив, що варто закатати усе це плиткою, підрівняти, зробити декілька рівнів, прибрати бетонні стики, зробити гранітні сходи, поставити пару лавок та встановити освітлення. Після того, як нам його затвердять, ми складемо розрахунки, скільки все буде коштувати, які будемо використовувати матеріали. Ми будемо робити реконструкцію лише своєї частини скверу і можемо запропонувати «Візиту» зробити теж саме, покращити територію»
 
Дмитро Швець
підприємець
Начальник управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін зазначає, що підтримує благоустрій ділянки.
«Я не проти будь-якого благоустрою. Ми отримали проект, зараз спеціалісти його опрацьовують»
 
Вадим Мездрін
начальник управління містобудування та архітектури міськради
Громадські активісти ж зауважують: головне під час реконструкції не завдати шкоди деревам.
«Новий орендатор ділянки три роки тому обрізав три дерева. Засідала комісія, було розслідування. Зараз там зробили кіоск. Там не мала архітектурна форма, а капітальне будівництво. Під час реконструкції найголовніше зберегти дерева, у тому числі молоде дерево, яке було висаджене», – зазначив громадський активіст.
 
Максим Сінченко
громадський активіст
Переглядiв: 3565
АНАСТАСІЯ  ПАНЧЕНКО
журналіст: АНАСТАСІЯ ПАНЧЕНКО
VK Odnoklassniki Facebook Twitter Viber Skype