Кіровоградську «швидку допомогу» звинуватили у корупції

19.04.2017 12:05
image

Представники ГО "Українська правозахисна агенція" звинуватили керівництво Центру надання екстреної медичної допомоги у свавіллі та порушенні закону про благодійність. Про це на прес-конференції заявила правозахисниця Наталя Пашина, сьогодні, 19 квітня, інформує DOZOR.

За її словами, до громадської організації звернулися працівники Центру екстреної меддопомоги зі скаргами при вимагання у них керівництвом  "благодійних внесків" від пацієнтів у розмірі 50 гривень.

«У разі ж якщо лікар все ж не надає гроші від пацієнтів, їх вимагають із зарплати працівника. Звіту ж про витраченні благодійні внески немає. Нам у відповіді було зазначено, що за благодійні внески закупили автошини. Але їх закупили на бюджетні  200 000 у 2015 році. Як паливо, так і медичні препарати добре фінансуються з державного та обласного бюджету. Усі ці розмови  - лише приводи, щоб вимагати гроші з пацієнтів", - заявила правозахисниця Наталя Пашина.

Громадські активісти також зазначили, що вже звернулися з відповідними зверненнями до правоохоронців.

У свою чергу головний лікар Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Олександр Ярошенко у коментарі сайту DOZOR заявляє, що «швидка» не вимагає від пацієнтів грошей.

«Це неправда. Ми діємо відповідно до закону про благодійні внески. Ми даємо бланки бригадам, які виїжджають. Якщо працівник надав допомогу і люди задоволені, кажуть: «Ми вам хочемо допомогти», то, будь ласка, на розвиток центру можете дати 10, 20, 50, 100, 300 гривень. Коли людина дає кошти, ми їй видаємо відривний талон, де вона розписується, пише суму, яку вона дає, і цей талон залишається в неї», – прокоментував ситуацію Олександр Ярошенко.
 
Переглядiв: 2441