Кіровоградці обговорили з управлінцями міста політичну кризу

29.04.2017 16:44

imageУ приміщенні Кіровоградської міської ради відбулися громадські обговорення сьогодні, 29 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Темою стала політична криза, яка виникла після бойкотування сесійних засідань частиною депутатського корпусу. Зокрема, детально розглянули вимоги, які висували депутати фракцій "Об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", ВО "Свобода" та Радикальна партія Ляшка, в той час, як самих ініціаторів бойкоту у залі не було.

Як повідомлялося раніше, серед вимог, висунутих депутатами - зниження вартості проїзду, скасування підвищення тарифів ЖЕО, зниження порогу закупівлі у системі електронних закупівель Prozorrо, припинення "батьківських поборів" у навчальних закладах та низка інших.

До виступу запрошувалися начальники управлінь міськради та представники громади. Проте виступаючим, думка яких суперечила словам міського голови або більшості присутніх, не давали змоги висловитися.

"Зі зверненням зверталися в демократичний спосіб до прем'єр-міністра під час перебування у нашому місті. Громадська рада розглядала це звернення і надала мені певні рекомендації", - заявив міський голова, закликавши відсутніх депутатів долучатися до сесійної роботи.

Нагадаємо, минуле засідання сесії міськради, яке відбулося 7 квітня, провели без депутатської більшості. У сесійній залі був зареєстрований 21 депутат, в той час як для кворуму необхідно 22. Причина відсутності частини депкорпусу – їхній конфлікт з  управлінцями міста.

Як повідомляв DOZOR, знайти спільну мову з депутатами управлінці міста не  в змозі вже кілька місяців. У лютому на сесії за головування Андрія Табалова протягом кількох годин так і не було прийнято порядок денний. 15 березня під час сесії міської ради між депутатами та міським головою виник черговий конфлікт. Частина обранців відмовилася брати участь у засіданні, проте, попри відсутність більшості, мер продовжив розгляд питань. Депутати згодом заявили про нелегітимність  сесії.

Читайте також:

Мер і міська рада: війна чи робота?

Переглядiв: 801