Кіровоградці просять вивести з «тіні» плату за проїзд у маршрутках

18.07.2018 06:47
image

Жителі обласного центру в петиції просять міську владу встановити термінали для обов’язкової видачі квитків пасажирам маршруток. Відповідне звернення зареєстроване на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«У маршрутках квитки видають тільки на вимогу пасажирів а по завершенню робочого дня (час якого вирішує сам водій маршрутки).В результаті просто викидаєтся частина талонів, які залишилися, задля того, щоб звітувати, що люди мінімально користуються транспортом, та покласти решту в кишеню! Власники маршрутів десятиліттями працюють повністю в «тіні», поза законодавчим полем», - зазначає автор петиції Олександр Теплих.

Автор петиції пропонує міській владі зобов'язати весь громадський транспорт обладнати терміналами для роздруківки всім пасажирам фіскального квитка, в якому повинна бути вся вичерпна інформація - сума, категорія квитка, дата, номер і найменування маршруту, держномер транспортного засобу, найменування перевізника, найменування страхової компанії, в якій застрахований пасажир, телефони для скарг і зауважень Управління транспорту міськради та відділу по громадському транспорту поліції. Згідно Закону «Про автомобільний транспорт».

Крім цього, Олександр Теплих пропонує встановити штраф за невидачу в обов'язковому порядку кожному пасажиру квитка встановленого зразка, створити єдиний телефон «гарячої лінії за якістю обслуговування та порушень», а також номери для подачі інформації всіма сучасними альтернативними технічними способами

Підтримати петицію можна за даним посиланням.

Нагадаємо, 10 липня члени виконкому під час засідання підтримали проект рішення щодо встановлення граничної вартості разового проїзду з 4,50 до 5 гривень.

Переглядiв: 3729