Кіровоградці просять заборонити «добровільні» внески у лікарнях

15.02.2018 10:25

Жителі обласного центру просять міську владу заборонити «добровільні» внески у медичних закладах. Відповідна петиція опублікована на сайті електронних петицій, інформує DOZOR.

«Закон забороняє медичним закладам брати кошти готівкою від паціентів, проте в Кіровограді, як і в інших містах України, це правило порушується, прикриваючись збором, буцімто, добровільних благодійних внесків. Не встигнув переступити поріг лікарні, а вже з приймального відділення з хворих вимагають данину начебто на потреби лікарні. Далі побори продовжуються у відділеннях, при здачі аналізів, на процедурах і таке інше.  Після того, як хворий сплате всі податі, йому вже немає за що лікуватися. Чи можна вважати ці внески благодійними при мізерних пенсіях більшості українців?!» - йдеться у тексті петиції, автором якого є житель міста Анатолій Ламанов.

Автор петиції вважає за доцільне забезпечити міською радою належне фінансування потреб медичних закладів міста за рахунок міського бюджету та створити рішення міськради щодо заборони збору «добровільних» благодійних внесків в мережі установ охорони здоров’я міста.

Підтримати петицію можна за даним посиланням.

 

 

Переглядiв: 1693