Кіровоградці святкують Водохреща, занурюючись  в ополонки (ФОТО)

19.01.2018 11:40
image

У свято Водохреща кіровоградці зрання купаються в ополонках сьогодні, 19 січня. Про це повідомляє DOZOR.

 «Відчуття чудові!  Усі думають, що туди зайти складно. Але нічого страшного немає, коли заходиш – оновлюєшся. Кожний рік 19 січня ми купаємося в ополонці. Не хворіємо увесь рік та привчаємо дітей купатися у це свято», – розповів кіровоградець Олександр Дєдушев, який занурювався у ополонку на річці  Сугоклея у міському саду.

Перед тим, як в ополонках розпочалися купання, їх освятили священники. 

«Напередодні свята Хрещення, у Водохресний святвечір і в самий день Хрещення в православних храмах завжди відбувається велике освячення води. Вода отримує особливі властивості, її називають по-грецьки «агіасма», тобто «Йорданська святиня». Ця вода має силу освячення душ і тілес всіх, хто користуються нею з вірою і молитвою. І називають її «водою віри». З вірою і молитвою її вживають натщесерце (в разі хвороби і протягом дня), кроплять в дні свят помешкання, транспорт і навіть деяких домашніх тварин. «Водою все омивається, і наповнюється, і очищається, і зрошується»», - розповів настоятель Благовіщенського храму, протоієрей Євгеній Назаренко.

Як повідомляв DOZOR , сьогодні кіровоградці мають можливість зануритися у ополонки в спеціально облаштованих місцях для купання. Зокрема, на Новомиколаївському пляжі, в Парку Перемоги (міський сад) та на джерелі Святого Даниїла.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2958