Кіровоградців, які не платять аліментів дітям,  притягуватимуть до суспільних робіт 

12.03.2018 14:09
image

Громадян, які мають заборгованість по сплаті аліментів більше 6 місяців, можуть притягувати до суспільно-корисних робіт. Про це під час прес-конференції повідомив начальник головного територіального управління юстиції області Вадим Гуцул сьогодні, 12 березня, інформує DOZOR. 

За його словами, зміни у законодавстві дещо покращили стан сплати аліментів дітям. 

«Для того, щоб діти мали право на іграшку, їжу, навчання та інші соціальні питання, були впроваджені зміни, винесені постанови державними виконавцями, зокрема, щодо заборони  виїзду за межі країни у разі заборгованості по аліментам більше 6 місяців. Також діє заборона керування транспортними засобами та заборона на полювання. В реєстр боржників вносяться особи, в яких заборгованість більше, ніж 3 місяці. Ще одним нововведенням, яке передбачає посилення відповідальності, стали суспільно-корисні роботи. Ми бачимо тенденцію до того, що це матиме вплив на наших боржників. Так, на боржника буде складатися протокол, за яким він має працювати до 240 годин на суспільно-корисних роботах. У разі відмови  суд має право замінити такі заходи на 15 діб арешту. Ті кошти, які виручатимуться  під час суспільних робіт, йтимуть на погашення заборгованості», - розповів Гуцул. 
image

За інформацією, торік державні виконавці стягнули 65 мільйонів гривень на користь 13 тисяч дітей. За два місяці цього року вже було стягнуто 13 мільйонів гривень на користь на майже 11 тисяч дітей. 

«Наразі на розгляді виконавчої служби області знаходиться 18 620 виконавчих впроваджень. По 6 761 провадженню документи знаходяться на виконанні на підприємствах, де працюють боржники. По 4499 провадженнях заборгованість становить понад рік. Ми проводимо дуже активну роботу з такими боржниками. Створений штаб в області, робочі групи у кожному відділі служби. Вони відпрацьовують виконавчі провадження. Через нововведення в законодавстві боржники добровільно приходять у виконавчу службу та сплачують борги, щоб отримати можливість виїзду за кордон», - зазначив  начальник управління  державної виконавчої  служби області Віктор Журавко. 
image
 
Переглядiв: 1058