Кіровоградців запрошують на полуничний фестиваль

20.04.2017 06:22
image
У Світловодському районі відбудеться туристичний фестиваль та фестиваль полуниці. Про це на прес-конференції у Кіровоградському прес-клубі розповіли організатори, інформує DOZOR.

Як повідомив начальник відділу культури та туризму Світловодської РДА Микола Середенко, наступного тижня, ‪29 квітня‬, у cелі Нагірному Світловодського району відкриється перший у регіоні кемпінг-парк "KRYLIV-CITY". Згодом, а саме ‪1 травня‬, у м. Світловодську почнеться туристичний фестиваль «Світловодщина – 2017». Фестиваль полуниці запланували на початок червня.

«Полуничного фестивалю немає ніде в області. Він проходить у селі Миронівка, де великі плантації полуниці. Власники виносять свою продукцію, готують страви з полуниці. Вони презентують фольклор про полуницю, показують знаряддя праці, якими обробляють плантації. Виводяться трактори, за якими йде спеціальний агрегат, який одночасно робить ямку, всаджує полуницю, вкладає капельницю для поливання і вкриває плівкою. І все це одночасно, механізовано робиться. Дітям надзвичайно подобається. Там можна придбати саджанці, полуницю, наливки та багато іншої продукції», – розповів Микола Середенко.

Детальніше про туризм у Світловодському краї можна дізнатися на офіційному сайті. 

Фото francescomontana.ru

Переглядiв: 1353