Кіровоградцям презентували іграшки з природних матеріалів (ФОТО)

09.10.2018 15:07
image

В обласному центрі в універсальній науковій бібліотеці ім. Д. І. Чижевського відбулася презентація виставки «Із сонцем за плечима. Чарівний світ дитинства в українській народній іграшці» сьогодні, 9 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, проект придумала і організувала майстриня-лялькарка Олена Мединська. На заході зібралося півсотні бажаючих містян подивитися дерев’яні, керамічні і текстильні іграшки.

«Сьогодні на виставці представлено близько 150 різноманітних предметів. Це ляльки не виставкові і не для оберегу, а ті, якими грають.  Ми плануємо  реалізувати проект, який передбачає проведення лекцій, бесід, серій майстер-класів, консультацій та екскурсій для  школярів, пов’язаних із українськими традиціями», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR організатор заходу Світлана Ушакова.
image
image
image
image

На виставці авторка Олена Мединська презентувала свої українські традиційні ляльки, Людмила Кривенко – ляльок з природних матеріалів, а Дмитро Кудря – дерев’яні. До виставки також надійшли роботи Вікторії Пухінди - керамічні іграшки, Наталії Карнілової – театральні та Людмили Смірнової – ляльки із соломи.  

Крім робіт, презентували ретро-фотографії Юрія Тютюшкіна. На них зображені діти з ляльками в єлисаветградських ательє на початку XX століття. Тож була можливість порівняти міські та сільські ляльки.

За словами організатора, виставку можна переглянути у бібліотеці Д. І. Чижевського у відділі мистецтв. Експозицію можна буде переглянути до Дня Святого Миколая. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2161