Кіровоградцям презентували мистецький проект відомих фотохудожників (ФОТО)

04.09.2018 07:29
image

У відділі мистецтв обласної бібліотеки ім. Чижевського відкрилася виставка «Слово і зображення» кіровоградських фотохудожників Юрія та Лариси Лебедєвих. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Юрій та Лариса Лебедєви - викладачі та мандрівники – відомі в місті перш за все як фотохудожники. В 2012 році Юрій Лебедєв став  «Фотографом року» в Україні в номінації «Краєвид», потім переміг у міжнародному конкурсі GOLDEN KAMERA-2014 та на міжнародному салоні  Panorama of my country 2015, отримав золоту медаль Національної спілки фотохудожників.  Чимало нагород і у Лариси.

image

Новий арт-проект «Слово і зображення» – це фотовиставка, яку треба читати. Ідея начебто банальна – поєднання фотографій з поетичними рядками.  Проте саме в цьому, мабуть, і є майстерність фотохудожника в наш час, коли фотографувати може кожен, хто має телефон, - побачити красу у звичному, показати її іншим так, щоб у глядачів подих перехоплювало.  Фотографії Лебедєвих у поєднанні з рядками з віршів Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Гарсіа Лорки, Арсена Тарковського, Вільяма Шекспіра, Бродського, Вознесенського та інших поетів справляють саме таке враження.

Епіграфом до всієї виставки можуть бути рядки Ліни Костенко, написані на одній із фотографій:  

«Мене дивує, що в дитинстві

Мене ніщо не дивувало.

Тепер — якийсь листок осінній,

І вже стоїш у  потрясінні».

image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1302