Квіти до 8 Березня у Кіровограді: скільки коштують і які букети у тренді

06.03.2018 10:12
image

У лічені дні, що залишилися до 8 Березня, щосили готуються до свята квіткарі і флористи. Все, аби кіровоградські чоловіки могли вибрати букети для жінок із широкого асортименту і звісно, щоб зірвати гарний куш. DOZOR вирушив на квіткові ринки і з'ясував, скільки треба грошей на цьогорічні квіткові подарунки, та дізнався корисні поради у кіровоградського флориста.

Як  констатують продавці, з ранку 7 березня кожна квітка у середньому подорожчає на 5-10 гривень. Особливо це стосується тюльпанів, нарцисів та троянд. На бажаючих купити квіти поштучно чекають приблизно такі ціни: тюльпан  - від 20 грн, троянда від 30 грн, гілка хризантеми – від 40 грн.

Щодо букетів, за словами продавців, скромний обходитиметься від 100 грн, «більш достойний» коштуватиме від 300 грн. Власне, від останньої суми і приблизно до 5000 тисяч гривень вартуватиме професійно складений букет. Все залежить від запитів клієнта.

Як розповіла медіапорталу DOZOR кіровоградський флорист-декоратор  Олена Федоренко, смаки на квіти у жителів обласного центру переважно не змінилися, а от вимоги до оформлення букетів  - інакші.

«Смаки на квіти не змінились. Змінилась лише подача квітів, зараз все більше приділяють увагу оформленню. Якщо раніше можна було взяти просто троянди та побігти, то зараз це має бути букет, складений флористом, тобто оформлений та правильно скомпонований, щоб відчувалася душа та якась нотка настрою», – розповідає  Олена Федоренко і констатує, що з кожним роком асортимент квітів розширюється.

Нині модно збирати букети у вишукані коробки, кошики, керамічні горщики, також створюються різноманітні фігурки з квітів. Щодо новинок у різновидах самих рослин, зараз все більше набирають популярність анемони.

image
 «Зараз користуються попитом квіти, які привозять з Голландії – анемони. Вони дуже ніжні і схожі на маки. Їх часто купують, особливо у такі свята, як 8 Березня. Одна квітка коштує 30 гривень», - зазначила флорист-декоратор.

Також Олена Федоренко дала поради чоловікам  щодо вибору квітів для дівчат та жінок.

«Якщо хлопець обирає квіти для дівчини, якій від 16 до 30 років, то краще зупинитися на хризантемах, фрезіях, еустомах, тюльпанах, орхідеях або ж анемонах. А більш дорослим жінкам підійдуть тюльпани яскравих відтінків або ж хризантеми», - радить фахівець.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Текст - Дар'я Серватюк

Переглядiв: 5875