Малюк, якого забрали у родини з Кіровоградського району, отримав опіки в дитячому будинку

31.07.2018 10:33
image

Родина К. з села Оситняжка Кіровоградського району звинувачує персонал КЗ «Кіровоградський обласний дитячий будинок спеціалізованого типу» в неналежному догляді за півторарічним хлопчиком Максимом (ім’я змінено). Так, дитину забрала виконавча служба нібито через неналежне оформлення документів та доправила до дитбудинку. Минулого тижня хлопчик отримав опіки у комунальному закладі та потрапив до реанімації обласної лікарні. Про це медіапорталу DOZOR повідомила Ольга К, чоловік якої за документами є біологічним батьком дитини.

«Дитину облили кип’ятком, про це всі знали, але нам нічого не сказали. Коли ми прийшли відвідати дитину то дізналися, що вона в реанімації.  Просто у закладі сподівалися на те, що цей факт вдасться приховати. Дитина була в жахливому стані, лікувалася в опіковому відділенні обласної лікарні. Хлопчик отримав опіки кип’ятком, постраждало обличчя та частина плеча, довелося нарощувати шікру. У дитбудинку нам лише говорили, що в цьому немає нічого страшного», - обурюється Ольга К.

У тому, що сталося, жінка звинувачує одну з виховательок дитячого будинку.  Наразівона звернулася до міськвідділу поліції та прокуратури, щоб правоохоронці провели розслідування за фактом отримання опіків у закладі.

«Ми знаємо про даний факт. Поки що у закладі проводять службове розслідування за їхніми власними повноваженнями. Оскільки заклад підпорядкований департаменту охорони здоров’я ОДА, то ми повідомили про факт, який стався, Національну поліцію, оскільки це непересічний випадок, тому має бути проведене розслідування, за результатами яких мають бути висновки щодо дій працівників закладу» , - повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко.

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до тимчасово виконуючої обов’язки керівника дитбудинку Ірини Крижановської. Посадовець зазначає, що дитина отримала опіки під час вмивання. Вихователька не проконтролювала температуру води.

«Звісно, це сталося випадково. Це недотримання вихователькою техніки безпеки під час догляду за дитиною. Вона вмивала дитину і не відрегулювала температуру, а хлопчик заліз під воду. Вихователька не відсторонена від роботи під час розслідування, оскільки не є службовцем. Згідно з законом, її поки не можна відсторонити від роботи під час розслідування. Але вона ходить до дитини, зараз за хлопчиком слідкують цілодобово, створений цілодобовий пост, також забезпечуємо дитину всіма необхідними ліками. Зараз хлопчик одужує, спостерігається позитивна динаміка», - розповіла Крижановська.

У поліції області зазначили, що інформацію за даним фактом внесено до ЄРДР за ч. 1. ст. 137 «Неналежне виконання обов’язків під час догляду за дитиною». Зараз проводиться досудове слідство.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в жительки села Оситняжка, що у Кіровоградському районі, Ольги К. відібрали дев'ятимісячну дитину, яку їй віддала біологічна матір. Відносно Ольги та її чоловіка Олександра відкрили кримінальне провадження, наразі  справа слухається у суді.

Фото uanews.zp.ua

Переглядiв: 11997