Медичним закладам Кіровоградщини нададуть швидкі тести для виявлення ВІЛ-інфекції

22.05.2018 11:32
image

На Кіровоградщині до кінця тижня медичним закладам нададуть швидкі тести на ВІЛ та СНІД. Про це під час прес-конференції повідомив виконавчий директор КОВ ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Костянтин Данильченко сьогодні, 22 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, усі лікарні матимуть додатковий ресурс, крім своїх тестів їм нададуть ще швидкі тести на кожен із закладів.

"У нас кількість тестів прив’язується до загальних показників які є у проекті. 900 осіб ми маємо протестувати і 241 людину вилікувати. От нам з розрахунками на це надали 1320 швидких тестів і ми будемо розділяти приблизно по 130 тестів і по 125, залежно від рівня захворюваності, диспансерної групи і населення в тому районі, яке охоплює той заклад. До кінця тижня вони вже будуть передані до закладів", - розповів Костянтин Данильченко.
image
"На сьогоднішній день у нас є більше 2 тисяч тестів, закуплених за кошти міського бюджету, залишок з них ще не використано. У нас немає відмов, будь ласка, приходьте та користуйтесь. Наразі у закладах цього достатньо", - зазначила заступник начальника управління охорони здоров’я міської раи Лариса Кудрик.  
image

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Рибальченка, є категорії, які 100 % обстежуються безкоштовно завжди: донори, вагітні жінки, призовники і ті, хто звертаються до кабінетів довіри.

Переглядiв: 924