Міськрада затримує виплати матеріальної допомоги кіровоградцям

22.06.2018 09:49
image

Міське управління соціального захисту на кілька місяців затримує виплати одноразової матеріальної допомоги жителям міста. З відповідною інформацією до міського голови вдруге звернувся депутат Олександр Рокожиця під час сесії сьогодні, 22 червня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Хочу підняти питання про виплату одноразової матеріальної допомоги жителям міста. У нас відділ соцзахисту населення був реорганізований до управління, штат працівників збільшено, а люди продовжують чекати по 4-5 місяців з момента подачі заяви. Якщо взяти мій приклад, то у лютому були подані документи по Сурікову Віктору Серафимовичу, а кошти людина отримала минулого тижня. Прошу звернути увагу на дану проблему. Ми вже підіймали це питання під час минулої сесії, чи є зараз якісь зрушення з даного питання?», - запитав у міського голови депутат.  

За дорученням Андрія Райковича перед депутатам з цього питання прозвітувала начальник міського управління соціальної підтримки населення. Чиновник визнала, що дійсно має місце суттєва затримка з виплатою коштів тим, хто її потребує. Станом на 15 червня до управління надійшло 2393 звернень.

«Затримка відбулася тому, що програма була прийнята 15 лютого і після цього на перших засіданнях спочатку були розглянуті звернення громадян, які залишилися з минулого року. Потім ми почали розглядати звернення депутатів і громадян, які були подані у 2018 році. На сьогодні у нас утворене управління, збільшена кількість людей і ми підходимо до того, що звернення будуть розглядатися того ж місяця, коли були подані», - запевнила начальник відділу соціальної підтримки населення міськади  Юлія Вовк.   
Переглядiв: 1351