На анонсоване мером обговорення тарифів на проїзд членів виконкому не запросили

16.02.2017 10:32

image

Кіровоградських членів виконкому, які сьогодні мають прийняти рішення щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті, не запрошували на обговорення даного питання, яке анонсував міський голова у вівторок. Про це сайту DOZOR повідомили члени виконкому.

«Вчора ніяких консультацій міська влада не проводила. Зокрема, говорю про консультації з членами виконкому, які мають прийняти рішення щодо підвищення тарифів на проїзд. Саме тому у вівторок засідання виконкому і перенесли, щоб провести ці консультації, надати відповідні розрахунки, аргументувати, чому мають підвищити ціни на проїзд та на скільки. Але, натомість, цього не було. У міської влади на сьогоднішнє засідання виконкому прості плани – назбирати лояльних членів і прийняти тариф. На мою думку, вони приймуть тариф не у 5 гривень, а, наприклад, у 4,50», - зазначив член виконавчого комітету Кіровоградської міської ради Олександр Дануца.
«Я не знаю, кого вони консультували, але членів виконкому на консультації з приводу підвищення тарифів на проїзд не запрошували. Реальні розрахунки нам не показували, та їх і не може бути, тому, що ніякої системи контролю перевізників немає. Ми не знаємо, скільки у них маршрутів, скільки вони зробили рейсів, скільки у них машин. Щодо підвищення, то це ініціатива перевізників. Те ж саме, аби я прийшов на роботу і сказав, що мені не вистачає зарплати, тому підвищіть її мені», -  зазначив член виконавчого комітету Кіровоградської міської ради Ігор Білецький.

За коментарем щодо обговорень тарифів на проїзд та запрошених на обговорення DOZOR звернувся до управління транспорту міської ради. В управлінні зазначили, що керівник – Олександр Вергун – наразі на нараді, і повідомили: на обговорення були запрошені «деякі» члени виконкому.

«Обговорення щодо підвищення тарифів на проїзд вчора проводилися. Були залучені перевізники нашого міста. Були запрошені деякі члени виконкому, конкретно хто, не знаю. Була депутат Валентина Яремчук. Засідання відбулося у кабінеті начальника управління розвитку транспорту», - повідомили в управлінні, відмовившись назвати посаду та прізвище.

Депутат Валентина Яремчук у коментарі сайту зазначила, що обговорення тарифів відбувалося без членів виконкому  і до конструктиву не привели.

 «Вчора було обговорення, але членів виконкому там не було. Наскільки мені відомо, їх не запрошували. В обговоренні взяли участь перевізники і громадська рада. Кожен говорив свої аргументи, але ніхто не хотів дійти до спільного знаменника, торгувалися за вартість квитка, але не намагалися звернути увагу на неякісні розрахунки», - прокоментувала депутат Валентина Яремчук.

Нагадаємо, у вівторок, 14 лютого, міськвиконком переніс прийняття рішення щодо підвищення тарифів на проїзд на сьогодні, 16 лютого, з метою проведення обговорень і консультацій.

«Вноситься пропозиція питання, які сьогодні поставлені, управлінню транспорту взяти до уваги, продовжити консультації сьогодні, завтра цілий робочий день і в четвер повернутися до розгляду даного питання про погодження вартості разового проїзду одного пасажира на міських автобусних маршрутах», - сказав на засіданні виконкому у вівторок Райкович.

Як повідомляв DOZOR, питання про підняття тарифів перевізники підняли ще в грудні, коли розмір мінімальної зарплати збільшився до 1600 гривень, а з січня «мінімалка» виросла до 3200 гривень, а відповідно виросло податкове навантаження, розповідав сайту DOZOR 5 січня начальник міськуправління транспорту Олександр Вергун. Чиновники розмірковували над вартістю проїзду у 4 гривні, проте перевізники хотіли підняти ціну разової поїздки до 5–7 гривень. Так у коментарі сайту DOZOR заступник директора ПП “ОЛІКС” Павло Діхтяренко припустив, що зростання тарифів на міські перевезення може проходити в кілька етапів.

Переглядiв: 2125