На Чорновола димить будинок, мешканці якого кілька років просять владу і пожежників убезпечити їх від біди (ФОТО)

19.07.2017 15:30
image

В обласному центрі  у будинку по вулиці Чорновола, 12/1, відбулося задимлення, на місці працюють рятувальники. Про це повідомляє DOZOR.

"Так, дійсно, на лінію "101" надійшло повідомлення про задимлення за адресою: вулиця Чорновола 12/1. По прибуттю підрозділів на місце події було встановлено, що відкритого вогню немає. Зараз на місці події з'ясовують, що саме там трапилося", - прокоментувала речник обласної служби порятунку Вікторія Крохмалюк.

Про проблему  даного будинку і потенційну пожежну небезпеку  DOZOR повідомляв навесні. 22 мешканці потерпають від постійної задухи, яку  створює дим, що виходить з труби торговельного закладу "Шашлик-маркет", розташованого на цокольному поверсі цього житлового будинку.

Повідомлялося про ймовірність того, що ця сталінка з дерев'яним перекриттям поверхів та дерев'яними сходами спалахне. Проте небезпеки не вбачають ані пожежники, ані влада, ані інші структури.

Річ у тім, що на кухні маркету є мангал відкритого типу, де на вугіллі смажиться м'ясо. Дим, що утворюється під час процесу приготування, виводиться з приміщення через потужний вентилятор витяжки. Далі він підіймається вгору по металевій трубі, закріпленій на зовнішній стіні будинку. Ця труба закінчується над карнизом даху на висоті лише 2 метри. А на виході з труби розташований запобіжник потрапляння дощу у вигляді парасольки. В результаті розігнаний вентилятором потік диму на великій швидкості вдаряється об запобіжник і відштовхується від нього під кутом 45 градусів. Тобто іде не вгору, а вниз під кутом.

Детальніше у матеріалі «Жити мов на вулкані: Мешканці будинку в центрі Кіровограда потерпають від диму»

Переглядiв: 1519