На Дворцову повернулася «парасолькова» алея (ФОТО)

08.03.2017 13:55

imageВ обласному центрі  на вулиці Дворцовій знову з’явилися яскраві парасольки, які були встановлені у рамках проекту «Umbrella Sky» у вересні минулого року. Про це повідомляє DOZOR.

Демонтувати «парасолькову» алею, яка стала улюбленою фотозоною містян, довелося під час зими, щоб декорація не зазнала шкоди через негоду. Втім, як і обіцяли координатори проекту, вже зараз, на початку весни, «парасолькова» інсталяція повернулася на центральну вулицю.

«Повернулися парасольки в ідеальному стані – чисті та блискучі. Взагалі ми їх планували встановлювати  у квітні, але оскільки погодні умови зараз сприятливі, то вирішили відновити інсталяцію до 8 березня», - повідомив у коментарі сайту DOZOR автор проекту Євгеній Новосьолов.

Нагадаємо, проект «Umbrella Sky» був втілений в життя за грант від культурно-мистецького фонду «Перспектива», засновником якого є громадський лідер Артем Стрижаков. Так, у травні минулого року Фонд оголосив конкурс молодіжних проектів, які стосуються покращення благоустрою обласного центру. Вже у липні члени журі визначили переможців конкурсу, які отримали гранти від фонду «Перспектива». Зокрема, гранти виграли проекти «Поезія стін», проект дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна» та «Umbrella Sky».  Всі -  успішно втілені в життя.

Так, у рамках проекту «Поезія стін» у центральній частині міста з’явилися вірші відомих українських та місцевих поетів. Зокрема, твори з’явилися на будівлі бібліотеки, банку, кав’ярні, військової частини, на стіні міської ради та на Набережній.

А наприкінці року за грант від фонду «Перспектива» був втілений третій проект-переможець конкурсу – Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Щаслива дитина – квітуча Україна», фінал якого відбувся у галереї «Єлисаветград».

image

image

image

 

Переглядiв: 3834