На головній площі Кіровограда проходить мітинг (ФОТОФАКТ)

17.01.2018 09:15
image

На головній площі обласного центру розпочався мітинг за участю чорнобильців та членів низки громадських організацій сьогодні, 17 січня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, на площі зібралися близько сотні мітингувальників, які вимагають від уряду захистити права на  соціальний захист та отримання грошового забезпечення військовослужбовців, ветеранів АТО, чорнобильців.

«Є постанова Кабінету Міністрів про введення в дію зміни про грошове забезпечення військовослужбовців та деяких категорій населення. Вона повинна б була діяти з 1 січня цього року. Але перед новим роком рішення Кабіну щодо введення в дію даної постанови перенесли на 1 січня 2019 року. Ми розуміємо, що країна знаходиться в стані війни, але чиновники отримують заробітну плату, премії більше ста тисяч гривень на місяць. А у цей же час ветерани та інваліди війни отримують пенсійне забезпечення від 1700 до 3000 грн. Це ненормально і неправильно. Наразі низка громадських організацій вже підписала звернення до Кабінету Міністрів, до Президента України, Прем’єр-міністра, щоб уряд переглянув своє рішення і все ж підтримав введення в дію постанову «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», - сказав голова  ГО «Патріот» Олександр Величко.
image
image
image
image
Переглядiв: 2384