На головній площі міста мітингують пенсіонери (ФОТО)

18.04.2018 07:48
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану мітингують пенсіонери різних категорій сьогодні, 18 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, кількадесят пенсіонерів вимагають підвищення пенсій для всіх категорій, зокрема, військових та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

«Тут зібралися ліквідатори аварії у Чорнобилі, не тільки військові. Ми зібралися для того, щоб поставити питання владі про наш соціальний захист і підвищення пенсій. Це наше право. Дуже багато військових, які проходили через військомати та потрапляли на ліквідацію катастрофи на ЧАЕС. А зараз дія закону про пенсії призупинена, хоча формально він діє. Ми отримуємо пенсії набагато менші, ніж передбачається законом, приблизно втричі менші. Деякі з нас намагалися відстояти своє право у судах, але суди не завжди приймали заяви. Хочемо відстояти своє право на ті пенсії, які заслуговуємо», - говорить полковник запасу, чорнобилець І категорії Володимир Шкуратков.  
«Всі категорії пенсіонерів зібралися тут. Нам Гройсман обіцяв підвищення пенсій, на 1,5 тисячі, а вийшло не більше, ніж на 700 гривень. При цьому у нас відібрали усі надбавки і тепер пенсія вийшла ще меншою. Кажуть, що пенсії будуть підіймати поступово, ось в цьому році – на 50%. Але в якій країні так пенсії підімають? При тому, що інфляція за 4 роки підвищилася до 300%. За міжнародним законом влада має підвищити пенсії суттєво, не тільки військовим, а  усім пенсіонерам. Влада ставить перед собою за мету не захист населення, а геноцид. Ми чекаємо, що голова ОДА побачить нас і звернеться до вищого керівництва, адже пенсіонери хочуть змін, і обіцяного підвищення пенсій на 50% не було. Підвищили лише на 20%. Ми очікуємо, що до нас хтось вийде, але, певно, владі нема чого казати», - зазначає підполковник у відставці Генадій Дорохов.

Нагадаємо, у березні на головній площі міста мітингували пенсіонери силових структур.

Як повідомляв DOZOR, 12 лютого депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур» під час позачергової сесії.  В рамках прийнятого рішення депутати звернуться з приводу перерахунку пенсій до Верховної Ради. Тоді начальник обласного пенсійного фонду Наталія Сімонян стверджувала, що перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур та МВС  вже зробили, пенсії збільшуватимуться поступово. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1521