На Кіровоградщині біля ставу знайшли інфікованих кліщів

19.06.2018 13:33

У Компаніївському районі на Андріянів ставу і на Сахаровському мосту виявили кліщів, інфікованих бореліями. Про це медіапорталу DOZOR повідомила заступник начальника обласного лабораторного центру Надія Оперчук. 

За словами Надії Оперчук, два тижні тому на Сахаровському мосту у Черняхівці було виявлено два кліщі інфіковані бореліями і тиждень тому 9 інфікованих бореліями кліщів у Компаніївському районі на Андріянів ставу. 

 „Всього по області за минулий тиждень через напад кліщів до лікувальних закладів звернулося 19 осіб: 16 випадків з міста і 3 у Кіровоградському районі. Кліщів, знятих з людей, було доставлено в обласну лабораторію. Після досліджень кліщів, інфікованих бореліями, не виявлено”, - зазначила Оперчук.

Крім того, за минулий тиждень 19 кліщів було доставлено в лабораторію, 15 із Маловисківського району і 4 із Світловодського району. Інфікованих кліщів на цих територіях не виявлено. Всього з початку року в області виявлено 53 екземпляри позитивних кліщів по різним адміністративним територіям.

”Активність піку нападу кліщів на людей зменшилася у зв’язку з дуже жаркими природними умовами. Перший пік, який був у травні – на початку червня вже закінчується”, - додала фахівець.

Як раніше повідомляв DOZOR, до лікарень обласного центру через присмоктування кліщів за тиждень звернулося 42 особи.

Нагадаємо, в урочищі Голоче в Благовіщенському районі фахівці знайшли кліщів, інфікованих збудником лайм-бореліоза.


 

Переглядiв: 1695