На Кіровоградщині бракує пожежних гідрантів на мережах водопостачання

21.06.2018 13:29
image

На Кіровоградщині необхідно встановлювати додаткові пожежні гідранти. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному управлінні державної служби з навичайних ситуацій.

Так, під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки заступник начальника Управління ДСНС в області з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Максим Крутінь повідомив, що наразі необхідно влаштувати нові пожежні гідранти на існуючих мережах водопостачання діаметром більше 100 мм. Зокрема, у Кіровограді  – 60 штук, Олексадрії – 30, Знам’янці – 70, Світловодську – 22 штук.

В решті населених пунктів області необхідно додатково встановити 118 пожежних гідрантів (61 з яких можливо буде встановити тільки після збільшення діаметра 36,78 км водопровідної мережі до відповідних вимог), 22 водонапірні вежі, облаштувати 46 штучних пожежних водоймищ та 155 під’їзних майданчиків з твердим покриттям до природних водойм.

За інформацією, на даний час на території Кіровоградської області на обліку є 4929 джерел зовнішнього протипожежного водопостачання, серед яких 3317 - пожежні гідранти, що перебувають на балансі комунальних підприємств або об’єктів різних форм власності, решта - пожежні водоймища, водонапірні вежі та пожежні пірси.

Переглядiв: 647