На Кіровоградщині підтвердився черговий випадок ботулізму

01.08.2018 13:25

У 54-річного жителя Світловодська виявили ботулізм. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Держпродспоживслужбі області.

Симптоми захворювання з’явилися у постраждалого після вживання в’яленої риби, придбаної в місці стихійної торгівлі. За інформацією, чоловік, у якого був тяжкий перебіг захворювання, пройшов лікування та виписаний зі стаціонару в задовільному стані.

Як раніше повідомляв DOZOR, на Кіровоградщині і в країні в цілому ускладнюється епідемічна ситуація з захворюваністю на ботулізм.

Нагадаємо, у подружжя з Онуфріївського району  підтвердився ботулізм.

Довідково: 

В Україні з початку поточного року зареєстровано 58 випадків захворювання на ботулізм, внаслідок яких постраждало 65 осіб, п’ятеро з них померло. Ці випадки пов’язані з вживанням продукції непромислового виробництва. За інформацією Держпродспоживслужби 22 випадки захворювання на ботулізм із загальної кількості пов’язані з вживанням рибної продукції, причому лише 3 випадки пов’язані з рибною продукцією, придбаною в магазинах.

Слід пам’ятати, що ботулізм - гостра токсикоінфекція, яка виникає внаслідок вживання неправильно приготовлених чи з порушенням умов зберігання копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, консервів. Токсин збудника ботулізму відноситься до найсильніших і найотруйніших для організму людини.

Переглядiв: 583