На Кіровоградщині продають небезпечних для дітей дельфінів

04.10.2018 10:12
image

На території Кіровоградщини у торговельних закладах продають іграшку «Дельфін», яка несе небезпеку для здоров’я дітей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі області

Так, фахівці відомства після перевіров винесли рішення щодо заборони продажу на українському ринку іграшки, яка вироблена в Китаї.

Підводна фігурка не має відповідних знаків маркування, та не відповідає вимогам технічного регламенту безпечності іграшок, адже для її виготовлення використано матеріали, що є небезпечними і становлять серйозну загрозу для дитини.

Довідково:

Оновлений Технічний регламент безпеки іграшок, затверджений постановою Кабміну від 28 лютого 2018 року № 151, набув чинності у серпні поточного року. Дія техрегламенту поширюється на продукцію, яка розроблена або призначена для використання в грі дітьми у віці до 14 років.

Технічний регламент визначає обов'язки виробників, імпортерів, розповсюджувачів іграшок; вимоги з безпеки іграшок; питання, пов'язані зі складанням декларації про відповідність та нанесенням маркування; положення про здійснення державного ринкового нагляду та інше.

Виробник дитячих іграшок повинен обов'язково вказувати свою контактну адресу на самому виробі або його упаковці. Якщо іграшка привезена з-за кордону, то на її упаковці повинна розміщуватися адреса імпортера.

Виробник також повинен скласти декларацію відповідності іграшки вимогам безпеки. При цьому іграшки повинні містити знак відповідності технічним регламентам і застереження з приводу віку, з якого їх безпечно використовувати.

Крім того, на кожну іграшку повинна складатися технічна документація, в якій вказуються всі здійснені виробником заходи для забезпечення безпечності виробу.

Перед введенням обіг виробники повинні проводити аналіз хімічних, фізичних, механічних, електричних небезпек, загоряння, гігієнічних і радіоактивних небезпек, які може становити іграшка, а також оцінювати потенційний вплив таких небезпек на дітей.

Переглядiв: 838