На Кіровоградщині реалізують проект для боротьби з ВІЛ/СНІД (ФОТО)

22.05.2018 11:27
image

Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" реалізує проект HealthLink: "Прискорення зусиль України з метою подолання епідемії ВІЛ". Про це під час прес-конференції повідомив виконавчий директор КОВ ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Костянтин Данильченко сьогодні, 22 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, проект спрямований на швидке виявлення хвороби, направлення хворих у Кіровоградський обласний центр профілактики, терапію для боротьби з хворобою, покращення психологічного стану пацієнта, а також проведення тренінгів з медпрацівниками на тему: "Знищення стигми та дискримінації".

"Проект, який ми реалізуємо у регіоні, продовжить і підсилить заходи з профілактики, тестування та лікування ВІЛ, які були початі в рамках проекту RESPECT протягом попередніх років. Ми працюємо над захистом прав груп найвищого ризику ЛЖВ та захистом прав медичних працівників. У кожному пілотному медичному закладі буде впроваджуватися соціальний супровід. Завдяки цьому ми зможемо допомогти особам, у яких виявили ВІЛ, стати на облік та отримувати АРТ-терапію в обласному СНІД-центрі", - зазначив виконавчий директор КОВ ВБО "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД" Костянтин Данильченко.

За інформацією, цього року проект реалізується у восьми пілотних закладах охорони здоров’я: "Центральна міська лікарня м. Кіровограда", яка показала найбільшу ефективність у виявленні ВІЛ у пацієнтів, а також Кіровоградська, Добровеличківська, Світловодська, Бобринецька та Маловисківська центральні лікарні, Помічнянська лікарня, "Районне територіальне медичне об’єднання "Новомиргородське".

image
Переглядiв: 678