На Кіровоградщині утилізували 422 кіло неякісних продуктів

30.05.2018 07:42

На Кіровоградщині працівники лабораторії ветсанекспертизи вилучили з реалізації та утилізували 422 кілограм субопродуктів, а також тушу свині через виявлення паразитарних та інших захворювань. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродуспоживслужбі області.

Крім цього, фахівці не допустили до реалізації 1,6 тонн молока та молочних продуктів через  незадовільні органолептичні показники, підвищений рівень кислотності та реалізацію у використаних пластикових пляшках, 21 кг риби також через незадовільні органолептичні показники, 480 кг ранніх овочів, картоплі і ягід через перевищення допустимого рівня нітратів, зокрема, в м. Новомиргороді - 105 кг редису, в м.Бобринці – 90 кг ранньої картоплі, 70 кг полуниці, 30 кг баклажанів, в м. Новоукраїнці -10 кг кабачків, у Світловодську - 15 кг редису, 60 кг кабачків, у Кіровограді – 20 кг кабачків, у Знам’янці – 30 кг ранньої картоплі, 10 кг огірків, 20 кг редису, у Гайвороні – 20 кг редису, а також 32 л олії через її продаж у використаних пластикових пляшках.

Загалом з  початку року працівники лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області на агропродовольчих ринках провели 220 тисяч досліджень та видали 110 тисяч експертних висновків, які підтверджують безпечність харчових продуктів. Наразі в області функціонує 37 агропродовольчих ринків, які обслуговують 35 лабораторій ветсанекспертизи Держпродспоживслужби.

Переглядiв: 506