На Кіровоградщині в чотирьох містах модернізують водоканали

03.08.2018 13:55
image

На Кіровоградщині стартував спільний проект української і литовської компаній щодо модернізації водоканалів на території  чотирьох міст. Про це під час прес-конференції повідомив надзвичайний і повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс сьогодні, 3 серпня., інформує медіапортал DOZOR. 

Так, реалізація проекту проходитиме протягом двох років і передбачає  перехід на автоматизовані системи автоматизації та диспетчерського контролю. Втілення проекту в життя забезпечить безпечний і безперебійний процес водопостачання та водовідведення. У рамках заходів планують встановити альтернативну систему очищення води.

„Сьогодні був даний старт реалізації останнього блоку проектів за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку для обласного комунального підприємства „Дніпро-Кіровоград”. Загальна кількість всіх проектів становить 44,4 мільйонів доларів США. Тож ми плануємо на "Дніпро-Кіровоград" паралельно встановити альтернативну систему очищення дніпровської води”, -  повідомив перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.
image

В свою чергу посол Литовської республіки в Україні Марюс Януконіс висловив сподівання щодо підвищення якості води після проведення реконструкції та модернізації водоканалів. 

„Дуже сподіваюся, що цей досвід литовських і українських компаній допоможе модернізувати інфраструктуру, дасть людям можливість пити більш якісну воду і взагалі збільшити якість управління державним підприємством так як це робиться в Європі”, - зазначив посол.
image

 

Переглядiв: 795