На Кіровоградщині Володимир Гройсман був не дуже задоволений (ФОТО)

20.06.2017 13:58
image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, перевіряючи стан виконання дорожніх робіт, оглянув ділянку дороги "Знaм'янкa-Лугaнськ-Ізвaрине" на межі Знам'янського та Олександрійського районів сьогодні, 20 червня. Зараз там виконують роботи з нанесення верхнього шару багатошарового покриття. Про це повідомляє DOZOR.

Як повідомив начальник служби автомобільних доріг Кіровоградської області Вадим Давиденко, 50% робіт на цій дорозі вже виконано. Роботи ідуть за графіком, тож до кінця червня - початку липня 2017 року усі роботи мають завершити. Залишилося встановити 700 дорожніх знаків та нанести дорожню розмітку на відстані 33 км.  

Володимир Гройсман недовго спілкувався зі місцевими спеціалістами, ще менше часу приділив журналістам. Зокрема, сказав, що станом ремонтних робіт буде задоволений тільки тоді, коли усі дороги побудують.

"Сьогодні я задоволений тим, що ми раніше розпочали роботи, також - більш системною організацією роботи, якіснішою проектною документацією та запровадженням якісних технологій. Бачимо, що в цьому році дороги ремонтує багато нової техніки. Але організація робіт, їх якість потребують чіткого контролю. Зараз Укравтодор розробляє стратегію розвитку українських доріг. Уявляєте, досі не було документу, як ми будемо розвивати дороги! І відповідного фінансування не було. Якусь дорогу ремонтували лише тоді, коли вона впадала в око представникам влади. Зараз моє завдання, щоб в кожній області був план дій, як по місцевих дорогах так і по дорогах державного значення. І щоб всі розуміли, що ми хочемо зробити в цьому році, що в наступному, що зробимо через п'ять років. Тоді ситуація буде змінюватись досить позитивно. Тоді ми зробимо українські дороги", -  сказав Гройсман.

Як зазначив голова уряду, за виконання цього плану відповідатиме Укравтодор, облавтодори та місцева влада. За його словами, з наступного року почне працювати Дорожній фонд, за допомогою якого буде запроваджено децентралізацію доріг. Тобто передбачено ввести іншу систему фінансування будівництва доріг та іншу систему відповідальності за якість. Щоб розв'язати дорожні проблеми, планується передати місцевим органам влади мільярди гривень бюджетних коштів.

Нагадаємо, ремонт дороги М-04 почали у 2016 році. Загальна протяжність дороги 65,4 км, а відремонтують 33 км. Обсяг виконаних робіт по трьох ділянках дороги становить 187 млн грн.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1487