На Кіровоградщині з серпня не працюватимуть 14 телеканалів

30.07.2018 14:53
image

На Кіровоградщині і в обласному центрі, зокрема,припинять мовлення 14 телеканалів через відключення аналогового телебачення з 1 серпня. Про це під час прес-конференції повідомив відповідальний секретар Національної ради Олександр Ілляшенко сьогодні, 30 липня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, з 1 серпня у Кіровоградській області вже буде працювати цифрове телебачення. 

«Відповідно до ліцензії національної ради, задіяні 74 передавачі аналогового мовлення. Передавачі встановлено в 20 населених пунктах Кіровоградщини. Із 1 серпня буде припинено мовлення 13 телекомпаній національних, зокрема, «1+1», «Інтер», «ICTV», «М1», «ТЕТ», «5 канал», «СТБ», «К1», «АМЕГО», «Новий» і одна з Кропивницького: ТРК  «TTV», - зазначив Олександр Ілляшенко.

За інформацією, досі не проводилося дослідження щодо кількості населення, яке має цифрове телебачення, але планується це зробити після відключення від аналогового телебачення. 

За словами представника Нацради з питань телебачення та радіомовлення в Кіровоградській області Сергія Каракуліна, для перегляду телебачення жителі Кіровоградщини повинні підключитися до кабельного, супутникового телебачення або встановити цифрову TV-приставку. Вартість тюнерів становить від 399 до 575 гривень. 

Як раніше повідомляв DOZOR, з 1 серпня за рішенням влади у Києві, Київській та Кіровоградській областях буде припинене аналогове ефірне мовлення національних та місцевих телеканалів у зв‘язку з міжнародними зобов‘язаннями країни щодо впровадження цифрового мовлення.

 

 

Переглядiв: 1420