На Кіровоградщині замість масла продають фальсифікат

08.10.2018 08:45

В одному з магазинів Кіровоградщини покупець придбав масло, яке виявилося фальсифікатом. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в Держпродспоживслужбі.

Так споживачка  в магазині придбала масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,6% виробництва ТОВ «Інтер-мол», дніпровського виробництва, але вдома засумнівалася в його якості, тому звернулася до компетентної установи.

За результатами випробувань ДП «Черкасистандартметрологія» встановили, що вміст немолочного стороннього жиру складає 76%, органолептичні показники не відповідають даному виду продукції. Тобто замість жирів тваринного походження для виготовлення продукції використали рослинні. Такий продукт є фальсифікатом.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, всі залишки масла «Селянське солодковершкове» 72,6% жиру виробництва ТОВ «Інтер-мол», партія 1, дата виготовлення 31.08.2018 року були вилучені з обігу дирекцією мережі магазинів. На сьогодні в усіх районах області тривають перевірки щодо виконання зазначеного рішення.

Наразі Держпродспоживслужба області направила лист до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області щодо вжиття заходів із вилучення і відкликання виробником продукції зазначеної партії.

 

Переглядiв: 1336