На Кіровоградщині затримали банду серійних крадіїв (ФОТО)

18.07.2018 06:26
image

Правоохоронці затримали  групу крадіїв, які орудували в інших областях. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

Загалом на рахунку групи близько 20 фактів кримінальних правопорушень. За попередніми даними, сума завданих потерпілим збитків сягає понад 800 тисяч гривень.

Організатором злочинної групи виявився 35-річний раніше неодноразово судимий житель селища Петрове. Його спільники – 42-річний, теж раніше судимий місцевий мешканець та 29-річний кіровоградець. Особи обкрадали приватні будинки і квартири, розташовані на першому поверсі, жителів Кіровоградщини та сусідніх областей.

Переміщувалися чоловіки на доволі значній території, винаймаючи таксі, до чужих осель проникали, пошкоджуючи вікна з допомогою підручних засобів.

Злочини орудували вдень, відшукуючи помешкання, де були відсутні господарі. До рук крадіїв потрапляла різноманітна техніка, ювелірні вироби, інші цінні речі,  кошти, у тому числі в іноземній валюті. В одному з будинків злодії знайшли більше 20 тисяч доларів США. Викрадене майно спільники частково продавали, деякі речі залишали собі, гроші витрачали.

«Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання осіб поліцейські виявили маски, рації, господарські рукавички та інструменти, за допомогою яких було скоєно злочини. Також працівники поліції вилучили мобільні телефони, наручні годинники, кількадесят найменувань прикрас, два ноутбуки, нагородні медалі, більше десятка монет та викрадені у потерпілих документи. Крім того, зловмисники зберігали вдома предмети, схожі на гранату  Ф-1, автомат і майже 30 набоїв, а також пакети з подрібненою речовиною, схожою на коноплю», - розповів заступник начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар.

Учасників організованої злочинної групи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

image
image
Переглядiв: 1829