На Кіровоградщині знищили дерева в заповідній зоні (ФОТО)

18.05.2018 07:34
image

У Світловодському районі поліцейські викрили 6 зловмисників, причетних до вирубки 56 дерев на території заповідної зони. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у нацполіції області.

За інформацією, від продажу дороговартісної деревини породи дуб, особи планували отримати чималі гроші. Завдані державі збитки складають близько 1 мільйона гривень.

За добу до пригоди поліцейським надійшла інформація про групу невідомих осіб в одному з населених пунктів району, які планують незаконну порубку дерев. Працівники Світловодського відділу поліції спільно з представниками державного лісового господарства прийняли рішення про проведення рейду.

Так, на місце подій прибули працівники групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативної групи, роти патрульної служби поліції особливого призначення «Святослав» та лісгоспу. Зловмисників викрили після того, як вони вже завантажили спиляну деревину до автомобіля «DAF».

«Підозрюваними виявилися 6 осіб, які прибули до Світловодського району на двох автомобілях, один із яких мав технічні можливості для завантаження масивних стовбурів дубів. Авто для транспортування громадяни винайняли вже на території району, попередньо запевнивши водія, що мають із собою усі необхідні дозвільні документи. Під час огляду місця події поліцейські вилучили знаряддя злочину – бензопилу, а також спиляні дерева», - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.
image
image
image
Переглядiв: 780