На медицину Кіровоградщини додадуть фінансування, коли не буде грошей на зарплати лікарям

17.05.2018 12:25
image

Додаткове фінансування на охорону здоров’я Кіровоградщини надійде у випадку нестачі коштів на зарплати медикам. Про це під час прес-конференції повідомила в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун сьогодні, 17 травня, інформує медіапорталу DOZOR.

Так, наразі на функціонування медичної системи виділили лише 45% медичної субвенції. Але, за словами в.о.міністра, жодна країна не має достатньо коштів на фінансування закладів охорони здоров’я, а в Швейцарії Супрун попросили навіть поділитися успішним досвідом фінансування медичної галузі.

«Ми сьогодні обговорювали , що відбувається з фінансуванням. Влада має робити свій внесок для фінансування охорони здоров’я. Коли ми побачимо, що буде потреба, як на зарплати не буде коштів, то ми виділимо ті кошти. Зараз ми профінансували первинні заклади. Якась частина перейде на нову систему фінансування, а на четвертий квартал ще якась частина закладів перейде на нову систему фінансування. У кожній країні світу немає грошей на фінансування охорони здоров’я. Швейцарія не має досі коштів, щоб покрити фінансування медичних послуг. Як буде потреба, то буде додаткове фінансування, але зараз ми маємо витрачати ті кошти, які є на сьогоднішній день», - заявила Супрун.

Нагадаємо, сьогодні з робочим візитом в обласному центрі перебуває в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Фото Коррупция Инфо

Переглядiв: 971