На полігоні з радіоактивними відходами зафіксували підвищений рівень цезію  

08.08.2017 06:49
image

На території полігону по збереженню радіоактивних відходів зафіксували підвищенний рівень цезію. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій   Коваленко сьогодні, 8 серпня, інформує DOZOR.

«Міською комісією з надзвичайних ситуацій  в робочому режимі ми намітили подальші шляхи в організації роботи у Веселівському родовищі. 3 серпня ми мали на території міста спеціалізовану лабораторію. Ми досліджували радіаційний фон міста. Після техногенно-економічної характеристики матеріалів ми спільно з представниками пересувної лабораторії досліджували полігон протягом 2-3 годин. Крім цього, спеціалістами було досліджено стан довкілля на забруднення радіацією. Фахівці оглянули екскаватор на території підприємства, куди його евакуювали. Стан радіаційного фону міста перебуває в природному еквіваленті і  не перевищує норми. Поряд з тим, в місці збереження радіаційних відходів, де вони були закладені 1988 року, є підвищення рівня цезію», - повідомив Коваленко.

За словами чиновника, протягом двох тижнів будуть надані рекомендації щодо подальших дій міської влади та держави. Крім цього, територію полігону охороняють поліцейські.

Переглядiв: 694