На Соборній площі відзначили річницю хрещення Київської Русі (ФОТО)

24.07.2018 10:01
image

У Кіровограді на Соборній площі б відбулися урочистості з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України сьогодні, 24 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

Так, містяни взяли участь у спільному молебні.

«Передусім хочу щиро вас привітати з визначною подією – 1030-річчям Хрещення Русі. Сьогодні, 24 липня,  Православна Церква вшановує пам'ять видатної жінки – княгині Ольги. В чому заслуга цієї жінки-християнки? В тому, що вона перша з княгинь стала християнкою і підготувала основу для прийняття нашим народом християнської віри. В серці свого онука, князя Володимира посіяла зерна християнської віри, він долучив народ до спасительної віри і Цервки, яка на зорі буття нашої державності регулювала відносини між людьми та впливала на розвиток і життя нашого народу», - виступив митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.

Під час заходу перед присутніми виступив зразковий хор «Согласіє» за участю вихованців музичної школи №2 імені Ю.Мейтуса.

Довідково:

Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства на території Київської Русі. Ключова подія — масове хрещення 988року жителів Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром Святославичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 2013