На центральній площі Кіровограда мітингували аграрії (ФОТОФАКТ)

30.06.2017 09:47
image

У Кіровограді на головній площі міста відбувся мітинг  аграріїв через корпоративний конфлікт на території ТОВ «Нива 2010», що у Бережинці, сьогодні, 30 червня. Про це повідомляє DOZOR.

До мітингу долучилося кількасот людей, зокрема аграрії з районів Кіровоградщини та  сусідніх областей, які звинувачували владу регіону та правоохоронні органи у бездіяльності щодо вирішення конфлікту в Кіровоградському районі.

Після довхгодинних виступів учасників мітингу його організатори передали резолюцію в ОДА.  До приміщення правоохоронці області пустили тільки 5 представників організаторів заходу, для решти вхід був заблокований.

Нагадаємо, 3 травня у селі Бережинка Кіровоградського району виник корпоративний конфлікт між екс-керівником фермерського господарства ТОВ «Нива 2010», місцевим фермером Миколою Трибиненком та новим співвласником цього господарства Григорієм Скаленком.  За словами колишнього директора підприємства Миколи Трибиненка, частину підприємства не продавали. Саму ж ситуацію екс-керівник називає «актом  захоплення землі». Адвокат же нового співвласника стверджує, що його підзахисного незаконно не пускають на підприємство та не дають змоги працювати.   Наразі все рухоме й нерухоме майно господарства арештоване державними органами, виконавчою службою.

Як повідомляв DOZOR, 26 червня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час візиту до агропідприємства у Бережинці наголосив, що дана ситуація повинна бути врегульована виключно у правовому полі.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1948