Надзвичайний посол пообіцяв сприяти зовнішній торгівлі між Кіровоградщиною та Канадою

15.11.2017 09:06
image

Кіровоградщина матиме змогу експортувати більше своїх товарів до Канади. Про це під час візиту до Кіровоградської ОДА повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук сьогодні, 15 листопада, інформує DOZOR.

За словами голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, наразі частка експорту товарів з області до Канади становить лише 1%.

«Для нас велика честь сьогодні з вами поспілкуватися, і ця зустріч стане поштовхом до розвитку наших регіональних зв’язків. Ми відкриваємо новий Центр на базі нашого університету і переконані, що він стане поштовхом до розвитку зовнішньої торгівлі між нашими країнами», - зазначив Сергій Кузьменко.
«Я роблю акцент на розкриття центру України для нас. Нам, партнерам України, треба краще пізнати його, щоб розвивати робочі відносини, бо вже запрацювала зона вільної торгівлі між Україною та Канадою. Я думаю, багато хто вже скористався можливостями зони торгівлі з Європою. Ми маємо програму підтримки українського експорту, тому підтримуємо вже кілька секторів виробництва та експорту – взуття, меблів, інформаційних технологій, кондитерських виробів. Крім цього, наші проекти працюють в галузі підтримки справжнього кооперативного руху в сільському господарства, зокрема, у Дніпрі. Кіровоградщина також має шанс з нами співпрацювати», - повідомив Роман Ващук.
image
image
Переглядiв: 1971