Нацбанк випустив другу ювілейну монету на честь педагога з Кіровоградщини (ФОТО)

01.10.2018 15:17
image

У 2018 році, до 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, Нацбанк України відчеканив другу ювілейну монету, присвячену видатному педагогу. Ювілейну двогривневу монету «Серце віддаю дітям» презентували у Павлиській школі Онуфрієвського району, якій видатний вчитель присвятив більшу частину свого життя сьогодні, 1 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Перші ювілейні монети голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко вручив заступнику міністра освіти Павлу Хобзею, директору меморіального музею Василя Сухомлинського Світлані Різник та директору Павлиської школи Валентині Деркач.

image
image
image
image

Павло Хобзей, приймаючи дарунок, відзначив, що пояснювальний текст, розміщений на коробці, разом складали донька видатного педагога Ольга Сухомлинська та міністр освіти Лілія Гриневич.

«Це надзвичайно важливо, адже такі речі збирають колекціонери і вони залишаються в їхніх колекціях на віки», - пояснив урядовець.

Нагадаємо, Кіровоградська область поки що отримала не всі підручники  для першокласників.

Довідково:

Перша  двогривенна  монета,  присвячена Сухомлинському, була відчеканена у 2003-му році до 85-річчя педагога тиражом 30 тисяч. Нова монета теж має номінал «дві гривні» і відчеканена з нейзильберу тиражом 35 тисяч екземплярів.   Роздрібна ціна монети – 40 грн.

image
Переглядiв: 1926