Новостворений кіровоградський інсультний центр перевіряють через скарги  

12.11.2017 09:17

 

image

У кіровоградському інсультному центрі, який відкрити у вересні на базі Кіровоградської міської лікарні швидкої допомоги, проходить службова перевірка через скарги. Про це повідомляє DOZOR.

Так, про незадовільну роботу центру нещодавно на сесії міської ради висловився громадський активіст Геннадій Орешков.

«На жаль, мій батько потрапив до інсультного центру, який відкривали наші представники місцевого самоврядування. Що я там побачив? Це біда! Суден немає, усього два судна у другому відділені, людей переносять на покривалах, тому що ліфту немає. До того ж, медсестри пишуть заяви про звільнення, тому що там дуже багато людей і вони не справляються з таким об’ємом роботи», –  поскаржився активіст.

Згодом, під час апаратної наради роботу новоствореного медичного закладу розкритикував міський голова.

 «Носом тикають мене і секретаря міської ради в те, що ми не ефективно господарюємо в нашій лікарні медичної допомоги. Усі титули розібрали, вакансій немає. А я міський голова слухаю, що я судна не купив для хворих. Як не соромно?! Такі гроші вклали з бюджету. І претензія до міського голови та секретаря міської ради, що судно не купили. То це головний лікар на своєму місці? Чи кому підставити це судно? Чи на голову надіти? Стид і срам», – обурився Андрій Райкович  і доручив  провести службове розслідування.

DOZOR запитав про ситуацію у медзакладі у головного лікаря лікарні швидкої допомоги.   Валерій Скороход запевняє: проблема немає.

«Під час відкриття нового відділення є певні адаптаційні моменти. Тим паче ми забрали тяжкохворих людей з відділення неврології на Великій Перспективній. Було скупчення. Ми за два тижні вирішили усі питання. Комісія задоволена. Раніше було мало санітарок і медсестер. Зараз відділення укомплектоване. У відділенні працюють 66 осіб медичного персоналу.  Наразі на 50 ліжок - 47 пацієнтів. Щодо суден,їх було 12, і колектив казав, що цього достатньо. Ні, кажуть, що треба, щоб було під кожним ліжком. Тож тепер їх 50, для кожного ліжка. Я не бачу жодних проблем. У корпусі тепло, скарг на харчування немає. Приходила комісія і все перевірила», – прокоментував головлікар Валерій Скороход.

Утім, за словами начальника управління охорони здоров’я міськради Оксани Макарук, перевірка  ще триває. Результати обіцяють оприлюднити лише на початку грудня.

«Термін перевірки встановлений до 1 грудня. Результати будуть офіційно оприлюднені. Зараз усе опрацьовується, триває перевірка», – повідомила у коментарі DOZOR Оксана Макарук.
Переглядiв: 3272