Обережно, шахраї: У Кіровограді збільшилася кількість кіберзлочинів

29.07.2018 14:50
image

На Кіровоградщині та в обласному центрі, зокрема, збільшилася кількість кіберзлочинів протягом першого півріччя. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Придніпровському управлінні кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

«За шість місяців поточного року працівниками відділу протидії кіберзлочинів в Кіровоградській області Придніпровського управління кіберполіці ДКП НП України виявлено 62 кримінальних правопорушення. Торік за аналогічний період було зареєстровано 50.  За фактами розпочатих проваджень, вісьмом особам оголосили про підозру. В минулому році за аналогічний період про підозру оголосили 14 особам», - розповів  старший інспектор з особливих доручень відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Олександр Ляпун.

Найчастіше кіровоградців ошукують в мережі Інтернет, а саме в соціальних мережах.  Правоохоронці радять купувати товари лише у перевірених продавців, а також не переказувати гроші за річ наперед.

«В першу чергу, з чим усі стикаються, це оплата та передплата за товар. Чомусь люди довіряють продавцям, які продають щось на сторінках у соцмережах та інтернет-аукціонах та перераховують кошти. Якщо якісь угоди про купівлю й укладаються усно, то треба домовлятися про доставку кур’єром або ж особисто. Другий вид злочинів – через банківські картки. Ні в якому разі не треба надавати стороннім особам будь-яку інформацію про дані банківської картки, пін-коди. Почастішали випадки, коли люди телефонують вам, представляться працівниками банку і намагаються дізнатися інформацію персональних даних чи службову інформацію, реквізити банку. У телефонному режимі не потрібно надавати таку інформацію, лише у відділеннях банку», - радять кіберполіцеські.

Фото espreso.tv

Переглядiв: 1652