Очільник «Кіровоградгазу» розповів, чому так довго містяни були без тепла

09.11.2017 09:02
image

Голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий повідомив, що тривалий запуск газопостачання до житлових будинків, які залишились без тепла через аварію, пов’язаний з адміністративними моментами. Про це посадовець повідомив під час депутатського дня сьогодні, 9 листопада.

««Кіровоградтепло» робило несанкціоновані роботи та пошкодило газопровід, що і стало причиною аварії. Там усі роботи виконувалися нам не миттєво, бо є технологічні моменти, які ми повинні виконати, щоб приступити до роботи. Ми почали роботи десь о 10:00 наступного дня, через годину ми заварили шви. Але найдовшим є  процес запуску газопостачання, нам треба діяти згідно усіма  інструкціям», - повідомив Гладкий.
««Кіровоградгаз» вживає усіх заходів, щоб пройти опалювальний сезон без проблем. Є величезні проблеми з фінансуванням. Ми працюємо навіть при мізерному фінансуванні і постійно думаємо над тим, щоб покращити якість послуг, але нам заважають проблеми фінансового характеру», - додав Гладкий.

«Погодження щодо ремонтних робіт, чи ліквідації аварійної ситуації з відповідними службами забирає багато часу. Процедура дуже громіздка. Крім спецінспекції,  нам треба погодити виконання робіт з поліцією, «Кіровоградобленерго». Самі ремонтні роботи можуть тривати дві години, а погодження – дві доби. Бо є відмови погодження заднім числом і так далі. Та ситуація з погодженням провокує аварійні ситуації», - каже виконуючий обов’язки директора КП «Теплоенергетик» Сергій Колотуха.  

«Нам треба буде переглянути процедуру для пришвидшення, бо ремонтні роботи проводяться часто, їх дуже багато», - сказав секретар міськради Андрій Табалов.

Нагадаємо,  31 жовтня сталася аварія на підземному газопроводі на вулиці Попова. Без газу залишилися мешканці селищ Черняхівка, Соколівське, Новопавлівка  та 101-й та 102-й  мікрорайони обласного центру. Без газопостачання залишилося 10 тисяч абонентів ВАТ «Кіровоградгаз».

 

Переглядiв: 2989