Одного з підозрюваних у розкопках контейнерів з радіоактивними відходами покарали штрафом

05.09.2017 08:37
image

На одного з підозрюваних у розритті радіоактивних відходів на вулиці Аджамській наклали адмінштраф. Таке рішення прийняла адмінкомісія в міськраді сьогодні, 5 вересня. Про це повідомляє DOZOR. 

Так, двоє імовірно причетних до правопорушення найняли адвокатів і не з'явилися на засідання. Адвокат одного з підозрюваних -  Євгена Жолобова зазначає, що підзахисний привозив на місце, де розривали метал, воду та їжу, оскільки «його попросили».

 Крім цього,  в рамках розгляду протоколу про порушення, було заслухано свідка та працівника спецінспекції, який складав протокол на Жолобова.

"Ми приїхали на місце події разом з начальником спецінспекції об 11:00. Перед нами туди ж приїхав Жолобов на своєму легковому автомобілі. Біля його автомобіля була вода та їжа. Оглянувши місце та зафіксувавши факт розриття металевих контейнерів, на нього був складений протокол. Жолобов відмовився надавати будь-які пояснення та втік", - говорить спецінспектор.
 "Я бачив особисто біля автомобіля Mitsubishi не тільки воду, а ще й молот,  лом, гору нових рукавичок для роботи. І ще при спілкуванні з працівниками, які здійснювали розкопки, я запитав, хто у них старший. Мені вказали на цей автомобіль та на його власника ", - заявив керівник спецінспекції Андрій Максюта.
"То що, людина не може перевозити в машині якісь інструменти? Це місце загальнодоступне для всіх, не огороджене. Там хто хоче, той і може знаходитися", - відповіла адвокат Ліана Левицька.

Щодо другого підозрюваного, який, імовірно, є власником спецтехніки, що працювала на місці події, Ігора Тюріна, адвокат клопотав про розгляд справи  за його місцем проживання. Як виявилося, Тюрін проживає у селі Бережинка.  Члени адмінкомісії погодилися на це.

Після обговорень члени адміністративної комісії проголосували за накладення штрафу у розмірі 1360 гривень на Євгена Жолобова. Така сума штрафу є максимальною,  згідно з КУПаП.

 Нагадаємо, у липні в Кіровограді в районі Аджамського шосе минулого тижня невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту "Кіровоградбуд".

У міськраді розпочали вирішення проблеми листами до фахівців. Чиновники припускають, що інформація про заховані контейнери була «злита» металістам.

Як повідомляв DOZOR, правоохоронці шукають зловмисників, які причетні до розкопок контейнерів з радіоактивними відходами на вулиці Аджамській. 

Переглядiв: 920