Олег Ляшко вперше відвідав виставку «AgroExpo» в Кіровограді (ФОТО)

28.09.2018 10:01
image

До обласного центру з візитом на міжнародну агропромислову виставку  «AgroExpo» прибув лідер Радикальної партії, політик Олег Ляшко сьогодні, 28 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, за шість років проведення виставки політик завітав на неї вперше. Найбільше Ляшка зацікавили новинки сільськогосподарської техніки, яку представили виробники з України, Білорусі та низки європейських країни. Поспілкувавшись з виробниками продукції, зокрема, «Херсонмаш», «Ельворті», «Харківський тракторний завод»,  Олег Ляшко наголосив на необхідності розвитку сучасного агропромислового машинобудування, а також на проблемі доступності такої техніки для малих та середніх фермерів.

«Чим більше ми матимемо херсонських комбайнів, тим сильнішою буде наша країна. Вітчизняні комбайни приблизно на 30% дешевші за імпортні, до того ж є компенсація вартості комбайна для покупця у розмірі 40%», - зазначив під час екскурсії виставкою політик.
image
image
image
image

За словами Олега Ляшка, в цілому він залишився задоволеним усім побаченим. Зазначає, що виставка проходить на гідному рівні, втім,  вважає недоліком велику кількість закордонної сільгосптехніки у порівнянні з вітчизняною.

«Враження від виставки у мене неоднозначні. З одного боку, чудово, що є така виставка, а з іншого – погано, що дуже маленька кількість вітчизняної техніки. Саме тому ми добиваємося, щоб в Конституції господарем на землі був фермер і щоб землю не продавали іноземцям. Також важливим фактором є компенсація за придбання сільськогосподарської техніки, щоб фермер, який не має можливості придбати цю техніку, отримав її за рахунок державної підтримки», - зазначає Олег Ляшко.
«Ключовий закон, який необхідно прийняти в Парламенті – «Купуй українське. Плати українцям». Це для того, щоб на цій виставці було інше співвідношення сільськогосподарської техніки. Сьогодні тут 80%  імпортної техніки, а нам треба виробляти свою техніку, щоб наступного року така ж кількість техніки була нашою, вітчизняною», - додав політик.
image
image
image
image
image

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі  вшосте відкрилася масштабна агропромислова виставка «AgroExpo». У рамках виставки стартував і «Покровський ярмарок», на якому низка районів Кіровоградщини демонструють свої досягнення. Також під час виставки обрали переможця серед господарів гарбузів-велетнів. 

 

Переглядiв: 2832