Пенсії колишніх силовиків Кіровоградщини мають збільшити протягом місяця 

13.03.2018 11:53

Уряд розпочне підвищення пенсій пенсіонерам-силових структур вже у другій половині березня. Про це сайту DOZOR повідомили в ОДА. 

За інформацією, основі виплати розпочнуться з 1 квітня. Пенсії будуть перераховані з 1 січня цього року. Таким чином в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень. Пенсії перерахують за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу (Міноборони, МВС, та інші) - пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. 

Для перерахунку пенсій  військовослужбовцям, крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуться: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року. 

Пенсії будуть підвищуватись поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн. Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.

Нагадаємо, перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур та МВС  вже зробили, пенсії збільшуватимуться поступово.  

Як повідомляв DOZOR, в обласному центрі на площі Героїв Майдану кілька разів мітингували більше сотні пенсіонерів МВС, вимагаючи підвищення пенсій.

Нагадаємо, 12 лютого депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур» під час позачергової сесії.  В рамках прийнятого рішення депутати звернуться з приводу перерахунку пенсій до Верховної Ради.

Переглядiв: 940