Перед міськрадою мітингують пенсіонери проти будівництва храму (ФОТО)

29.03.2018 07:32
image

В обласному центрі перед будівлею міської ради кількадесят пенсіонерів мітингують проти будівництва храму у сквері Слави сьогодні, 29 березня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Ми виступаємо проти будівництва храму та зносу пам’ятника, який там знаходиться. До того ж, тут зібралися пенсіонери, які торгують у сквері різноманітним крамом. Вони також проти, щоб їх звідти виганяли. Якщо там стоїть бабуся, яка торгує, щоб заробити копійку,то хіба ж треба її гнати звідти? Але головне те, що ми проти зносу пам’ятника. Він, звісно, трохи розвалюється. Пенсіонери готові навіть за свій кошт замінити ту плитку на пам’ятнику, яка обвалилася», - каже пенсіонерка Олена Цінько, однак не всі мітингуючі дотримують однієї позиції.  
«Ми не хочемо, щоб у свері будували храм. У нас достатньо храмів. Він на цьому місці ніяк не вписується. Нехай зносять той пам’ятник, якщо потрібно, але не будують ніякого храму. Краще створити там зону відпочинку, поставити лавки. Нам немає, де відпочивати», - говорить Меланія Черненко.

Представники влади поспілкуватися з мітингувальниками не вийшли.

Нагадаємо, у лютому під час сесії міськради депутати проголосували за надання релігійній громаді Апостола Якова Української Православної Церкви Київського Патріархату дозволів на розроблення проекту землеустрою.

image
image
image
image
Переглядiв: 1392