Поліцейські затримали шахраїв, які ошукали підприємство на 700 тисяч

20.06.2018 07:23
image

На Кіровоградщині правоохоронці затримали шахраїв, які обікрали підприємство на суму понад 700 тисяч гривень. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у поліції області.

За попередньою інформацією, зловмисники дізналися про закупівлю підприємцем із міста Полтави 20 тонн вершкового масла. У подальшому організатор шахрайської схеми шляхом обману умовив експедитора змінити маршрут та влаштував відвантаження продукції на території Світловодського району. Вже наступної доби поліцейськими було встановлено особи шахраїв, вилучено та повернуто власникам викрадене майно.

Повідомлення про пригоду надійшло до Світловодського відділу поліції 15 червня близько 22-ї години. Із заявою про злочин звернувся приватний підприємець та розповів, що експедитора, який працював за наймом, невідомі особи умовили відвезти оплачений ним товар не за місцем призначення.

«Оперативно відреагувавши на повідомлення, працівники Світловодського відділу поліції виїхали за адресою, вказаною представником потерпілої сторони. В приміщенні складу правоохоронці виявили та вилучили значну частину речових доказів – 13 тонн продукції. Кілька тонн від загальної кількості зловмисники встигли завантажити до двох мікроавтобусів та втекти.  Визначившись із можливим напрямком руху підозрюваних, працівники Світловодського відділу поліції вирушили до Полтавської області. Та за місцем мешкання особи лишатися не стали. Усіх чотирьох зловмисників поліцейські зупинили з допомогою колег із Сумщини вже на території іншої області», - розповів начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

Підозрюваними виявилися мешканці Кременчука. Організатором  шахрайської «схеми» виступив 32-річний не судимий громадянин, поплічниками – двоє раніше судимих за особливо тяжкі злочини його знайомих та їх неповнолітній родич. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

image
Переглядiв: 548