Поліцейських, які підозрюються в «кришуванні» наркобізнесу, відсторонили від посад

12.02.2018 08:58

Ленінський районний суд  задовольнив клопотання слідчого щодо відсторонення від займаних посад підполковника та майора одного з міських відділів поліції, які підозрюються в отриманні хабара.  Про це сайту DOZOR повідомили в обласній прокуратурі.

Так,  правоохоронцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Працівникам поліції визначено міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 123 тис грн. 

Нагадаємо, підозрюваних викрили на отриманні неправомірної вигоди 31 січня 2018 року працівниками прокуратури Кіровоградської області спільно з колегами УСБУ в області та відділу внутрішньої безпеки Національної поліції України. Кошти вони вимагали у місцевого мешканця за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотичних засобів. За «кришування» його діяльності працівники поліції вимагали щомісячно сплачувати їм по 10 тис грн.

Переглядiв: 1312