Поліція шукає «героя», який розкопав радіоактивні відходи у Кіровограді

23.07.2017 09:44
image

Правоохоронці шукають зловмисників, які причетні до розкопок контейнерів з радіоактивними відходами на вулиці Аджамській минулого тижня. Про це сайту DOZOR повідомили у поліції області.

«На даний час правоохоронці встановлюють осіб, які причетні до скоєння даного злочину. Наразі ведуться всі дії щодо встановлення цих осіб», - повідомила у коментарі сайту DOZOR речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

У свою чергу керівник спецінспекції міста Андрій Максюта повдомляє, що особа, яка є власником екскаватору, відома.

«Є людина, яка привозила їм інструменти, яка виконувала функції бригадира. Це людина 1971 року прізвище на букву Ж», - повідомив чиновник, додавши, що наразі триває слідство.

Нагадаємо, у Кіровограді в районі Аджамського шосе минулого тижня невідомі особи з допомогою екскаватора викопали з-під землі поржавілий радіоактивний метал, захований там у 1988 році у рамках дезактивації наслідків радіаційної аварії, що сталася на території ВГМ БУ-2 тресту "Кіровоградбуд".У міськраді розпочали вирішення проблеми листами до фахівців. Чиновники припускають, що інформація про заховані контейнери була «злита» металістам.

Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 1389