Помер кіровоградський письменник, який ліквідовував аварію на ЧАЕС

18.12.2017 16:05

На Кіровоградщині помер член Нацiональної спiлки письменникiв України, учасник лiквiдацiї наслiдкiв на Чорнобильськiй АЕС, відомий громадський активіст Сергій Колесников сьогодні, 18 грудня. Про це повідомляється на сторінці Кіровоградської обласної ради в Фейсбуці, інформує DOZOR.

За інформацією, прощання з Сергієм Колесниковим відбудеться в обласному центрі у середу, 20 грудня. Як зазначили сайту DOZOR в прес-службі ОДА, про час та місце прощання буде проінформовано додатково.

Відспівають письменика за адресою: вулиця Юрія Коваленка, 15, перший під'їзд. Початок прощання о 10:00. 

Довідково:

Народився Сергій Вікторович Колесников 2 травня 1949 року в селі Кам’яний Брід Ульяновського району Кіровоградської області, де й пройшло його дитинство та навчання у восьмирічній школі. Подальшу освіту здобував у Кіровоградському медичному училищі та на філософському факультеті Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка.
Працював фельдшером на «швидкій допомозі», асистентом кафедри філософії Кіровоградського інституту сільськогосподарського машинобудування, майстром на заводі «Друкмаш», головою регіональної організації Союзу «Чорнобиль».
Як письменник дебютував у 1970 році. У творчому доробку С. В. Колесникова книги пародій «Шлях у генії», «Поет на груші», «Іду на Ви», «Галопом по хайвеях» (у співавторстві з А. Кримським); поетичні збірки «Весни обірване суцвіття», «Кам’яний Брід».
З 1979 року С. В. Колесников – член обласного літературного об'єднання «Степ», з 2000 – Національної спілки письменників України.
У червні-серпні 1986 року Сергій Вікторович у складі 442-го Донецького механізованого полку цивільної оборони СРСР брав участь у ліквідації техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній станції. Саме подіям тих страшних місяців присвячена документальна повість «Відрядження до пекла», яка писалася багато років.
За значний особистий внесок у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність та у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи С. В. Колесніков нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
Лауреат обласної літературної премії ім.. Є. Маланюка у номінації «Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)» за твір «Відрядження до пекла».

image
Переглядiв: 3284