Посеред центральної площі Кіровограда людей вчили надавати медичну допомогу (ФОТО)

07.09.2018 14:38
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбувся майстер-клас із надання першої медичної допомоги потерпілому в ДТП сьогодні, 7 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, захід проводився до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги. Члени Кіровоградської обласної організації Товариства Червоного хреста України  разом із волонтерами імітували дорожньо-транспортну пригоду за участі велосипедиста. Так, випадкові перехожі (члени товариства – ред.) надавали першу медичну допомогу постраждалому і заспокоювали стурбованих водія і пасажира.

"Ми завжди намагаємося інформувати людей про те, як можна допомогти потерпілому у перші хвилини після нещасного випадку. Наше завдання - змотивувати людей правильно надавати допомогу потерпілому. Ми часто виходимо на центральні вулиці міста і проводимо мастер-класи для людей", - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR прес-секретар Товариства Червоного Хреста України Діана Іванова.
image
image
image

До заходу долучилася і працівники патрульної поліції області.

"Товариство Червоного Хреста -  наші партнери, ми завжди з ними співпрацюємо, коли вони проводять різні заходи. За статистикою, в ДТП люди гинуть через те, що вчасно не була кваліфікаційно надана перша домедична допомога. Це товариство завжди опікується життям, здоров'ям і безпекою людей. Під час цього заходу ми імпровізуємо патрульних, які приїхали на місце, де трапилося ДТП з постраждалим", - зазначила лейтенант патрульної поліції області Оксана Білоброва.
image
image
image

Крім імітованої ДТП, волонтери під ритм пісні "Stay in life" робили серцево-легеневу реанімацію

"Цей захід був цікавим і пізнавальним. Вважаю, що знати, як правильно надати медичну допомогу, має кожен. Такі ось заходи було б непогано проводити більш частіше в людних місцях, наприклад, на центральних вулицях, у школах, інститутах, щоб із самого малечку діти вже знали про такі ситуації, та як діяти в них", - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR гість заходу Сергій Чегуля.
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1019